Τορτύγια γεμιστή με αυγό και καπνιστό σολομό

ΥΛΙΚΑ
- Τορτύγια 25 cm συσκευασία
- 40 gr κρέμα τυριού
- 35 gr πιπεριά φλωρίνης κομμένη ζουλιέν
- 35 gr αγγουράκι κομμένο ροδέλες
- 1 φύλλο μαρουλιού – πράσινη λόλα
- 1 αυγό βρασμένο και κομμένο με τον κόπτη αυγού φέτες
- 2 φέτες φιλέτο καπνιστού σολομού κομμενες στην μέση (60 gr)
- Λίγο φρεσκοτριμμένο αλάτι και πιπέρι πάνω στο αυγό
- 5 gr ψιλοκομμένο σχοινόπρασοa
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αποψύχουμε τις τορτύγιες (όσες χρειαζόμαστε) και τις περνάμε ελαφρώς από το ολατό από την μια πλευρά στο πλατό. Τις αφήνουμε να κρυώσουν.
- Βράζουμε τα αυγά σφιχτά για 8 λεπτά.
- Παράλληλα κάνουμε την κρέμα τυριού βάζοντας:
- 650 gr κρέμα τυριού
- 350 gr γιούρτι στραγγιστό
- Φρεσκοτριμμένο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε με το φουέ.
- Έπειτα την τοποθετούμε σε ένα box 1/3 και την βάζουμε στο ψυγείο.
- Αφού κρυώσουν οι τορτύγιες μας, παίρνουμε μία – μία απλώνουμε την κρέμα τυριού και στην μια άκρη βάζουμε την κομμένη πιπεριά φλωρίνης, το κομμένο αγγουράκι και μετά το πλυμμένο φύλλο μαρουλιού.
- Στην συνέχεια τοποθετούμε πάνω στο μαρούλι το βρασμένο κομμένο αυγό ομοιόμορφα.
- Τέλος βάζουμε πάνω στο αυγό το φιλέτο καπνιστού σολομού, φρεσκοτριμμένο αλάτι & πιπέρι και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
- Ρολάρουμε σφιχτά και κόβουμε διαγώνια.