Τορτύγια γεμιστή με αυγό και καπνιστό σολομό
ΥΛΙΚΑ
- Τορτύγια 25 cm συσκευασία
- 40 gr κρέμα τυριού
- 35 gr πιπεριά φλωρίνης κομμένη ζουλιέν
- 35 gr αγγουράκι κομμένο ροδέλες
- 1 φύλλο μαρουλιού – πράσινη λόλα
- 1 αυγό βρασμένο και κομμένο με τον κόπτη αυγού φέτες
- 2 φέτες φιλέτο καπνιστού σολομού κομμενες στην μέση (60 gr)
- Λίγο φρεσκοτριμμένο αλάτι και πιπέρι πάνω στο αυγό
- 5 gr ψιλοκομμένο σχοινόπρασοa
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αποψύχουμε τις τορτύγιες (όσες χρειαζόμαστε) και τις περνάμε ελαφρώς από το ολατό από την μια πλευρά στο πλατό. Τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Βράζουμε τα αυγά σφιχτά για 8 λεπτά.
Παράλληλα κάνουμε την κρέμα τυριού βάζοντας:
650 gr κρέμα τυριού
350 gr γιούρτι στραγγιστό
Φρεσκοτριμμένο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε με το φουέ.
Έπειτα την τοποθετούμε σε ένα box 1/3 και την βάζουμε στο ψυγείο.
Αφού κρυώσουν οι τορτύγιες μας, παίρνουμε μία – μία απλώνουμε την κρέμα τυριού και στην μια άκρη βάζουμε την κομμένη πιπεριά φλωρίνης, το κομμένο αγγουράκι και μετά το πλυμμένο φύλλο μαρουλιού.
Στην συνέχεια τοποθετούμε πάνω στο μαρούλι το βρασμένο κομμένο αυγό ομοιόμορφα.
Τέλος βάζουμε πάνω στο αυγό το φιλέτο καπνιστού σολομού, φρεσκοτριμμένο αλάτι & πιπέρι και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
Ρολάρουμε σφιχτά και κόβουμε διαγώνια.