Πράσινη σαλάτα με βραστά αυγά

star
Πράσινη σαλάτα με βραστά αυγά

ΥΛΙΚΑ

  • 50 gr baby ρόκα
  • 50 gr baby σπανάκι
  • 50 gr παντζάρι κομμένο σε κυβάκια (1 τεμάχιο παντζάρι)
  • 30 gr σπασμένα καρύδια
  • 2 βραστά αυγά κομμένα στα 4
  • 80 ml βινεγκρέτ μελιού 
  • 2 gr φρεσκοτριμμένο αλάτι & 2 gr φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 5 gr ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
  • 5 ml ελαιόλαδο (Ελάχιστο πάνω στο αυγό)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα αυγά σε κατσαρολάκι για 8 λεπτά και τα κόβουμε στα 4.

(Τα βράζουμε σφιχτά γιατί θέλουμε να κόβονται ομοιόμορφα).

Έπειτα βάζουμε σε μια μπασίνα την baby ρόκα, το baby σπανάκι, το μισό κομμένο παντζάρι και ανακατεύουμε απαλά με την βοήθεια μιας τσιμπίδας σιλικόνης.

Στήνουμε σε πακέτο σαλάτας take away χωρίς να την πατήσουμε διατηρώντας τον όγκο της.

'Επειτα τοποθετούμε το αλλό μισό κομμένο παντζάρι στο κέντρο του πακέτου και γύρω - γύρω περιμετρικά βάζουμε τα κομμένα αυγά.

Ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο αλάτι και πιπέρι πάνω στο αυγό και στην συνέχεια ελάχιστο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο ομοιόμορφα & ελαιόλαδο.

Βάζουμε καπάκι στο σκεύος take away και τοποθετούμε όλες τις σαλάτες  στην ψυχώμενη βιτρίνα.

Την ώρα της παραγγελίας δίνουμε την σαλάτα σε πακέτο και βάζουμε την βινεγκρέτ μελιού σε ένα μπολάκι μικρό take away ξεχωριστά.

Αυτό το κάνουμε για να μην να είναι η σαλάτα μας ώρα με το dressing και κάτσει. (Δηλαδή αφήνουμε τον πελάτη να την ρίξει μόνος του όταν ανοίξει την σαλάτα).