Ομελέτα healthy με ασπράδια αυγού
ΥΛΙΚΑ
- 120 g μείγμα από ασπράδι
- 35 gr πιπεριά κίτρινη κομμένη ζαράκι
- 3 ντοματίνια ψιλοκομμένα (Στα 8)
- 30 gr baby σπανάκι
- 45 gr ξινομυζήθρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε στο induction ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία.
- Σοτάρουμε το ζαράκι από την κίτρινη πιπεριά και έπειτα τα ψιλοκομμένα ντοματίνια.
- Έπειτα ρίχνουμε το ασπράδι έτσι ώστε τα υλικά μας να είναι ομοιόμορφα παντού.
- Σκεπάζουμε με ένα καπάκι κατσαρόλας για να ψηθεί και από την πάνω μεριά και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία. Αφήνουμε περίπου για 2 λεπτά.
- Στην συνέχεια ανοίγουμε το καπάκι και βάζουμε τα φύλλα από το baby σπανάκι και λίγο ξινομυζήθρα και αυτά ομοιόμορφα.
- Τέλος κάνουμε την ομελέτα σφιχτό ρολό (Προσεκτικά για να μην σπάσει) και στην συνέχεια κόβουμε το ρολό ομελέτας με την σπάτουλα μπουκίτσες.