Croque Madame
ΥΛΙΚΑ
- 1 αυγό σπασμένο & αραιωμένο με λίγο γάλα
- 2 φέτες ψωμί του τόστ
- 1 φέτα γαλοπούλα 15 gr
- 1 φέτα κασέρι gouda 15 gr
- 2 φέτες gouda από πάνω
- 1 αυγό μάτι από πάνω
- Λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αλάτι και σχοινόπρασο από πάνω
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε 1 αυγό σε μια μπασίνα, βάζουμε 70 ml γάλα και ανακατεύουμε καλά με ένα φουέ. Έπειτα περνάμε τις φέτες του τόστ προσεκτικά και από τις εξωτερικές πλευρές στο σπασμένο αυγό, προσεκτικά έτσι ώστε να μην σπάσουν.
- Γεμίζουμε τις φέτες τόστ ανάμεσά τους με μια φέτα γαλοπούλα και μια φέτα gouda. Τις τοποθετούμε σε ένα αντικολλητικό ταψάκι και τοποτούμε πάνω τους 2 φέτες κασέρι gouda.
- Το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 8-9 λεπτά. Θέλουμε να ψηθεί καλά το ψωμί για να μην μυρίζει αυγό και παράλληλα το κασέρι από πάνω να κάνει κρούστα.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή πλατό βάζουμε ένα αυγό μάτι και όταν ψηθεί το αποσύρουμε από την φωτιά.
- Όταν είναι έτοιμο το τόστ, το βγάζουμε από το φούρνο & το τοποθετούμε σε σκεύος take away.
- Πάνω από το τόστ βάζουμε προσεκτικά το αυγό μάτι.
- Τρίβουμε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αλάτι και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.